Невеликий досвід роботи чи навіть його відсутність не мають стати перешкодою для успішного початку кар’єри, переконані в Dnipro-M, адже головне – бажання людини вчитися та прагнення бути кращим у своїй справі. Ми поспілкувалися зі студентами, які цього літа пройшли практику в компанії та, успішно склавши підсумковий іспит, отримали свою першу роботу.

Протягом червня 10 студентів проходили навчальну практику в Центральній сервісній майстерні Dnipro-M. У підсумку 7 з них стали частиною команди і зараз продовжують працювати майстрами.

«Перша робота – це перша велика можливість чогось досягти в житті. Особливо гостро питання її пошуку стоїть одразу після навчання, коли в тебе ще замало досвіду. Я це відчув на собі, коли тільки закінчив виш. Dnipro-M став моєю першою офіційною роботою та стартом кар’єри, – розповідає регіональний менеджер з сервісу Василь Куцевич. – Цього року ми запросили на практику до сервісних майстерень вже кілька груп студентів з технічних коледжів. Перша експериментальна група була в Дніпрі, згодом ми повторили цю ініціативу в Києві».

Практика тривала 25 днів. Спочатку студенти познайомилися з компанією та пройшли навчання з техніки безпеки, потім почали опановувати інструменти. Протягом першого тижня ми розповіли їм про модельний ряд та загальні технічні моменти, згодом разом з тренерами – досвідченими майстрами – студенти послідовно розглядали різні групи інструментів.

На другий тиждень ми вже давали їм реальні ремонти. Наприкінці практики студенти склали іспит: їм потрібно було відремонтувати по 2-3 інструмента, пройшовши повний цикл від прийняття техніки та виписування запчастин зі складу до усунення несправності та чищення перед поверненням власнику», – пояснює Василь Куцевич.

«Студенти вже прийшли до нас з достатнім рівнем знань, а нову інформацію схоплюють на льоту. Після кількох тижнів практики вони вже беруться за складні задачі. Думаю, з такою завзятістю хлопці швидко досягнуть рівня досвідчених майстрів», – зазначає керівник практики Вадим Ребець.

«Період практики пролетів непомітно. Я краще став розуміти, що таке інструмент та навчився ним користуватися. А ще мені дуже сподобався колектив – всі підказують, якщо чогось не знаєш. Тут як у футболі – командна робота, – каже студент коледжу Дмитро Ющенко. – Спочатку було незвично ремонтувати техніку, тепер задачі лузаю як горішки. У майбутньому хочу перейти до більш складних ремонтів».

Одногрупник Дмитра, а нині колега по майстерні Максим Ярошенко каже, що йому найбільше подобається ремонтувати бензотехніку. Хлопець цікавиться автомобілями та вже має досвід роботи з інструментами, бо часто допомагає з авто в гаражі.

«Цю практику я вже розглядав як першу роботу. Хвилювався, чи впораюсь, чи не набридне. Але мене затягнуло, все подобається і виходить. Зараз ремонтую газонокосарку з чотиритактним двигуном. Це складний механізм, тому є чому повчитися, цікаво шукати поломку. Зараз я взяв собі за мету вийти на хороший рівень роботи, щоб встигати денну норму та не ставити питань, як і що ремонтувати», – розповідає Максим.

Поки тривала практика, хлопці встигли знайти свої лайфхаки, які полегшують їм роботу. «Я від початку був налаштований навчитися багато чому. Правда, перші дні були складними: в теорії все виглядає по-одному, а на практиці зовсім інакше. Однак вже знаю, як лагодити шуруповерти, болгарки, перфоратори, бензотримери, промислові фени, генератори, сьогодні вперше ремонтував електропилу. Найскладніші для мене перфоратори, бо в них багато запчастин. Щоб не заплутатися, я деталі розкладаю на столі в тому порядку, в якому їх знімав. А ще, розбираючи техніку, фотографую на телефон, де який гвинтик треба закрутити, як правильно скласти дроти», – поділився робочими хитрощами Андрій Супрун.

Протягом кількох місяців усі ремонти, зроблені молодими фахівцями, ретельно перевірятимуть куратори групи. Попри те, що студентська практика вже закінчилася, навчання нових майстрів ще триватиме. Адже дійсно мають значення не вдало складені іспити та місяць тренувань, а постійне самовдосконалення та прагнення стати кращим у своїй справі.

«Досвід роботи – це важливий, але не єдиний параметр, на який ми звертаємо увагу. Для нас це не головне. Адже якщо у людини є схильність до якогось заняття та базові знання, ми її навчимо всього необхідного вже на робочому місці, – пояснює HR-менеджерка Dnipro-M Анна Кошель. – Нам важливі особисті якості кандидатів: жага до знань та саморозвитку, амбітність та цілеспрямованість. Ми шукаємо людей Dnipro-M – з іскрою в очах та прагненням більшого.

Dnipro-M динамічно зростає, відкриваючи кар’єрні можливості в усіх містах України. Серед них понад 100 вакансій продавців-консультантів до нових та фірмових магазинів, що вже існують. Не варто вагатися та чекати на шанс від долі, адже найкраща нагода знайти бажану роботу – сьогодні. Надсилайте своє резюме – і у вас обов’язково все вийде».

Фото надані компанією.

Переглянути вакансії Dnipro-M